fredag, oktober 19, 2018

Inspiration

Skrivet av Lova den 2008-07-24

Jag minns när jag upptäckte Sysidan. Jag var helt hänförd över att det fanns fler som jag som sydde.
När man bor i en liten stad som jag gjorde då så är det lätt att känna att man är ensammast i världen med sin hobby. Därför var det så fantastiskt för mig att upptäcka detta underbara forum för sömnad.
Första kvällen satt jag och tittade hur länge som helst och länge hade jag en mapp med nedsparade bilder på särskilt inspirerande kreaktioner. Jag tror faktiskt att jag har utvecklats en hel del sömnadsmässigt också på grund av sidan. Det går att få svar på saker man har funderat på (som vad egentligen händer med undertråden när man syr med tvillingnål) eller hur man syr smock på bästa sätt (mitt senaste projekt).

En annan sida jag har väldigt starka minnen av är Knitty. Plötsligt slog det mig att man kunde sticka coolare saker än randiga halsdukar i akrylgarn vilket kan lätt kunde få för sig när man gjorde ett studiebesök i min lokala garnaffär på den tiden. Jag tyckte också att Garnstudio var en väldigt trevlig upptäckt även om det är mer basic-mönster.

Genom sysidan hittade jag BurdaStyle och insåg att det var sidan jag alltid har drömt om. Gratismönster på internet, bara att ladda ner! Hur grymt som helst. Bara att klippa och klistra och så har man ett mönster. Du måste bli medlem men det är det ju lätt värt. Förutom bilder finns det kreaktioner sydda och medlemmar och det går att se vilka som har sytt efter ett visst mönster.
När jag först blev medlem skrev jag ut mängder av mönster som nu ligger hemma och ger mig lite dåligt samvete och det kanske är den dåliga sidan av det hela.

Utöver dessa numera oumbäriga så gillar jag att surfa runt i olika webbshoppar för inspiration. Den senast upptäckta är Chicy. Kläder i ministorlekar men fantastiskt söta de flesta av dem. Lite då och då tittar jag in hos Orkan Lia som designar och syr kläder efter personliga mått. Det som publiceras på sidan är oftast helt i min smak och jag funderar på att bli kund men så länge beundrar jag mest.

Självklart surfar jag en hel del på bloggar och någon dag ska jag lista de jag läser och beundrar men det är vad ni får för tillfället. Jag hoppas att någon kanske upptäcker något nytt.
Jag är också tacksam för tips.

top
free hit counter