torsdag, oktober 18, 2018

Något nytt

Skrivet av Lova den 2008-12-15

I vår ska jag göra något helt annat än vad jag gör nu. Jag kommer nämligen vara tjänstledig för att göra något väldigt lyxigt - gå i skolan. För två år sedan var min högsta dröm att gå på Textilakademin i Värnamo. Jag sökte, åkte genom halva Sverige för att åka dit på intervjuv men kom inte in. Inte heller blev jag antagen på mina reservsökningar till andra utbildningar. Jag var helt knäckt och tillbringade sommaren med dystra tankar i min ensamhet.

När hösten kom insåg jag att det inte var en hållbar situation och sökte ett jobb som jag mot all förmodan fick och där har jag jobbat sedan dess. Det har minst minst sagt varit berg och dalbana. Jag har gått från livrädd och hopplös till lite mer upplyst, från luddigt timanställd till fast anställd, från bottenskrap till lite högre upp i herakin och bara försökt överleva, så där som man gör. Det kanske inte låter så märkvärdigt men för att vara jag är det ganska bra.

Under tiden har jag funderat en del och insett att jag inte är så himla sugen på att flytta till Småland trots allt. En skola som ligger centralt i Stockholm känns så otroligt mer lockande just nu. Därför ger jag mig det här året som en present till mig själv och det var det jag menade med lyxigt. Jag trodde aldrig att jag skulle betala nästan 100 000 för en utbildning som jag är villig att göra nu. Helt galet men så är det. Även om det inte är vad jag kommer syssla med så tror jag att det kommer bli väldigt roligt. Om inte annat så är det väl grejen med att man bara ångrar som man inte gjorde - inte sånt man gjorde.

Läs om tillskärakademin

top
free hit counter