torsdag, oktober 18, 2018

Mormorsrutor

Skrivet av Lova den 2009-02-24

Dessa snea mormorsrutor är vad jag är mest stolt över just nu och man kan ju fråga sig varför.. Grejen är att jag aldrig riktigt har fått grepp om det här med virkning. Jag har försökt några gånger så jag kan alla grundläggande grejer, fasta maskor, smygmaska, halvstolpe, helstolpe och så vidare. Men jag har inte kommit mycket längre än så. Dessutom är jag lite kluven till virkning eftersom jag tycker att så få virkade saker faktiskt är snygga.

Veckan innan sportlovet hade vi temavecka i skolan och sista dagen hade vi stickning och virkning. Jag bad min lärarare att visa mig hur man skulle virka en mormorsruta för det har jag velat lära mig hur länge som helst. Sedan satt jag där mellan nio och två och virkade på en snart enormt stor morsmorsruta samtidigt som jag hade väldigt roligt. Finns det något härligare än att lära sig nya saker? Jag tror nog att jag och virkning kan bli vänner i framtiden nu när jag börjar förstå hur det hänger ihop. Boknörd som jag är har jag redan beställt en bok i ämnet som jag fick kika lite i på lektion..

Om du vill lära dig hur man virkar mormorsrutor så finns det en video här.

top
free hit counter