torsdag, oktober 18, 2018

Min midsommarklänning

Skrivet av Lova den 2009-06-20


Det finns några krav en klänning måste uppfylla för att vara en riktigt midsommarklänning. Den ska vara blommig, helst på vit botten. Den ska vara oskuldsfull och lite barnslig och den borde ha en krage. Sen ska kjolen helst vara puffig och knälång. För några dagar sen kom jag på att det var just en sån klänning jag ville sy till årets midsommarfirande.


Och jag måste säga att jag är hemskt nöjd med mig själv som fick ihop det på så kort tid. Jag är en långsam sömerska för jag tycker om att sitta och pilla med saker i lugn och ro men nu var det disciplin som gällde. I onsdags ritade jag mönster och i torsdags började jag sy på en toal. När jag hade gjort de ändringarna som behövdes satt jag hela kvällen och klippte ut delar. Det är det tråkigaste jag med att sy tycker jag. Särskilt när jag är hemma och måste krypa omkring på golvet för att mit skrivbord är för litet.  Sen hann jag sy kragen innan jag var för trött för att orka sy mera. I torsdags var jag på praktik tills klockan ett och sen satt jag och sydde till klockan tolv på kvällen. Igår, innan vi började fixa för våran fest var jag uppe och gjorde knapphålen och sydde i knapparna. Jag har nog aldrig varit så glad för att min symaskin gör båda de sakerna så bra åt mig.


Det finns så klart saker jag skulle gjort annorlunda om jag hade haft tid. Det hade tex varit en bra idé att försöka mönsterpassa lite i ryggen. Men på det stora hela är jag väldigt nöjd med den och den passade väldigt bra till att bygga midsommarstång i tycker jag.

top
free hit counter