torsdag, oktober 18, 2018

Krage med tygblommor

Skrivet av Lova den 2009-08-22

Idag tänkte jag visa en krage som jag gjorde förra terminen men som inte har blivit hemtagen och därmed inte fotad förrän nu. Som jag har skrivit om tidigare så hade vi en temavecka där vi fick varsin tröja att göra något med. Vi fick använda vilka tekniker som helst men under veckan fick vi prova på stickning/virkning, pärlproderi samt att måla på tyg. Jag hade precis lärt mig virka och bestämde mig tillslut för att göra en krage. Egentligen hade jag tänkt mig att den skulle vara ännu större men jag hade inte råd med så mycket garn så jag köpte ett nystan av det tjockaste garnet jag hittade just då. Jag virkade lite på måfå, dock med regelbundna ökningar och den blev faktiskt bra på första försöket.

Blommorna däremot höll på att ta knäcken på mig. Från början hade jag tänkt mig ett litet regn av blommor i olika storlekar över hela kragen men när tre var färdigställda under ungefär lika många dagar (hade mycket annat att göra i den här perioden) bestämde jag att tre blommor fick duga. Om någon får för sig att göra tygrosor kan jag bara tipsa om att de må se små och harmlösa ut men det tar tid att få dem snygga.

Eftersom tröjan var en ganska osexig herr-tshirt i storlek M sydde jag in den både fram och bak samt klippte upp den lite i halsen. Men nu när hela projektet är över kommer jag dock sprätta bort kragen och försöka sätta en på något annat med lite mer stadga.

top
free hit counter