fredag, oktober 19, 2018

Om ett evighetsprojekt som äntligen är klart

Skrivet av Lova den 2009-08-30

Den sista tiden har jag tampats med tre, som det verkar, evighetsprojekt. Dels är det Uppifrån-och-ned-koftan som är ett större projekt än vad vid. Sen är det spetssjalen och sånt där tar ju tid, särskilt om man inte stickar så mycket. Och sen är det strumporna som nu äntligen äntligen är klara. Dessa påbörjades någon gång i maj och första strumpan avslutades säkert i maj också. Men sen gjorde jag några små men ganska många ändringar under mönstret gång som jag skrev ner på vad som fanns tillgänglig för tillfället - nämligen en post-it.

Post-it är av naturen ganska små och försvinner lätt och det gjorde så klart den här också. Därför drog jag mig för att sätta igång med strumpa nummer två. Tillslut gjorde jag iallafall det och det har varit en gissningslek från början till slut. Nu är det iallafall klara tillslut, två nästan likadana strumpor. Kollar man så ser man tex att antalet maskor i tån är olika men så noga kommer nog inte ens jag orka titta efter ett tag.

Jag har använt spetsmönstret från det här mönstret men annars har jag stickat hej vilt med egna ändringar, särskilt på strumpa två.. Den virkade kanten är dock nästan som det står i mönstret förutom att jag gjorde en kant med fasta maskor innan jag gjorde picotkaten. Ska man vara lite kritisk så kanske de fasta maskorna blev en aning för fasta men jag är glad att de äntligen är klara att ingenting annat spelar någon roll längre.

top
free hit counter