torsdag, oktober 18, 2018

Något ulligt gulligt

Skrivet av Lova den 2009-10-06

Planen var ju egentligen att sticka ett par vantar eftersom det börjar bli riktigt kallt. Men den här tröjan har funnits i mitt huvud ett tag så det gick före. Jag har nog inte nämt det men jag har totalt inköpsstopp på garn nu för att tvinga mig själv att sticka av det jag har. Tidigare i mitt liv har jag nämligen gjort en del tvivelaktiga garninköp och bland annat dessa vita fluff som består av inte mindre än 80% akryl. Mina naturmaterialälskande skolkamrater rynkade en aning på näsan när jag dök upp med det i skolan och berättade att det skulle bli en tröja. Men även om jag tyckte att det gnisslade betänkligt mot mina plaststickor i början så tycker jag inte att det är så himla illa även om det inte hade varit mitt förstahandsval idag.

Tanken är en aning oversize fluffig tröja stickad uppifrån och ner enligt Tant Koftas beskrivning (koftan är för övrigt klar, måste bara fästa en miljard trådar först) men i en tröjversion. Hittills ser det ganska bra ut och idag har jag köpt strumpstickor för att kunna göra ärmarna. Är det bara jag som tycker att stickor är ganska dyrt förresten? Jag passade också på att fråga i affären om det fanns någon gräns för när stickor börjas göras i plast istället för metall eftersom jag har märkt att de strumpstickor i större storlek som jag har i plast. På det svarade personalen mycket hjälpsamt att de inte hade tänkt på det.

top
free hit counter