torsdag, oktober 18, 2018

Saltå Kvarn och sjalbilder

Skrivet av Lova den 2009-10-25

Idag åkte vi på en utflykt till Saltå Kvarn som ligger straxt utanför Stockholm. Om du inte vet det redan så har Saltå Kvarn de finaste förpackningarna och allt är ekologiskt. Så vi åkte dit för att kolla in shoppen och fika i deras café. Allt var frid och fröjd tills vi satte oss ner för att börja äta. Då hör vi det. Hostan. Från bordet bredvid. Ett barn som hostar oavbrutet. Det är inte så att jag klandrar någon som har hosta men det blir en smula påfrestande efter en stund när man lyfter gaffeln för att ta en tugga och det låter som att någon håller på att kvävas vid bordet bredvid.

Det kändes dock lite bättre när vi kom ut igen och hittade en liten bäck med tillhörande liten glänta där vi kunde fota min sjal. När jag kom hem upptäckte jag dock att alla bilder är lite suddiga men jag vet inte varför. Vissa dagar verkar min kamera bara vara på sudd-humör oavsett hur mycket jag pillar på inställningarna. Eftersom dagsljus är en lyxvara så här på hösten orkar jag inte vänta en vecka för att kunna ta nya bilder utan det får vara så här. Kanske kan det vara lite träning för mig att försöka acceptera att allt inte kan vara helt perfekt jämt.


Det här är mitt första försök att sticka en sjal från nacken och neråt och det tog ett tag innan jag verkligen fick kläm på det. Jag repade dessutom upp det säkert fem gånger innan jag lyckades komma förbi den första mönsterrapporten utan att sticka fel eller tappa någon maska.
Mönstret är Avigmaskans sjal (pdf) och det var lagom svårt för första försöket. Klurigast var att förstå hela grejen med att göra en tillfällig uppläggning. Trots att jag följde den här beskrivningen (pdf) till punkt och pricka tog det några gånger innan jag fick till det. Sen tog det ytterliga ett tag innan jag ens fattade varför man skulle göra sig besväret med en sån ovanligt krånglig uppläggning.

Det lustigaste med det här projektet är att jag aldrig har gillat färgen särskilt mycket trots att jag köpte garnet för att sticka just den här sjalen. Det är Drops Kid Silk köpte det när Drops hade rea straxt innan sommaren. Jag tror att jag fick för mig att bara för att jag skulle sticka någon som var “fint” så behövde det vara en mesig färg. Men min omgivning har konstigt nog verkligen hyllat färgen så jag har någon som ska få den nu när den är dokumenterad. Jag fick sticka och någon annan fick en present. Kalasbra.

top
free hit counter