torsdag, oktober 18, 2018

Min allra första kofta

Skrivet av Lova den 2009-11-01

Någon som minns den här koftan? Den påbörjades i början av sommare när jag glatt hoppade på Tant Koftas följetong om uppifrånochnedkoftor. Först gick det jättebra. Sen gick det dåligt när jag insåg att koftan var blev lite för liten. Jag stickade om hela oket och då blev det bra igen. Sen fortsatte det att gå bra tills jag kom till nederkanten för då tog garnet slut innan den var så lång som jag ville ha den. Sen hittade ett till nystan och blev glad igen. Sen slarvade jag bort nystandet igen och så där höll det på tills jag lyckades ha koftan och nystandet på samma ställe tillräckligt länge för att sticka klart den.
Redan från början lyckades jag räkna ut att ärmarna bara skulle kunna bli 3/4 långa så det var ingenting jag behövde kämpa med.

Sen är det bara lite pinsamt att den faktiskt stickades klart i början av hösten men ibland tar det bara väldigt lång tid att blocka, fästa alla trådar och sy i knappar. Knapparna är förresten en anledning till att jag antagligen inte kommer sticka en kofta igen utan snarare rikta in mig på tröjor. För om knäppkanten stickas samtidigt som koftan blir den ju också strechig och då börjar knapparna dra lite. Jag har noterat fenomenet på många koftor men trodde att min skulle bli annorlunda, så där som man lätt tror. Annars är jag faktiskt väldigt nöjd med den här, min första kofta/tröja. Vintersäsongen har börjat i vår lägenhet så den håller mig varm när jag ligger och sover i soffan.

top
free hit counter