torsdag, oktober 18, 2018

Gjört, bara gjört

Skrivet av Lova den 2010-03-03

Om det finns minsta lilla möjlighet att överanalysera saker gör jag det. Om och om igen. Det är sällan jag gör något som jag inte har tänkt igenom minst hundra tusen gånger. Det dumma är att det inte är säkert att det blir ett bättre beslut för det eftersom jag har varvat mina tankar så många gånger att jag inte ens minns ursprungstanken. Så självklart går det här igen i allting jag gör så därför får jag ganska lite gjort eftersom jag måste tänka så mycket på det.

Gjört, bara gjört sa min lärare om och om igen när jag satt och vånades över min kapppa i december. Och jag gjorde, gjorde om, började om från början. Jag ritade tre olika kragar och minst lika många ärmar. Jag ägnade en vecka åt att sy ett skärp som jag sen bara slängde bort. Tillslut satt jag natten innan modevisningen och sydde fast foder på en kappa som varken hade veckade detaljer på kragen eller fickor.

Så jag tänkte att jag skulle träna lite på det här eftersom jag märker hur jag upprepar samma mönster om och om igen. Jag började efter ett par glas vin när jag plötsligt kände att jag hade en så mycket mer avslappnad relation till mönsterkonstuktion. Jag hade nämligen en idé om det borde gå att göra en sjömansklänning i trikå. Så jag utgick från ett mönster jag har gjort tidigare men ritade dit en sjömanskrage. Och tänk, det blev bra på första försöket. Sen upptäckte jag att inte hade så mycket tyg så den blev ärmlös men inte ens det bekymrade mig. Det är också tygbrist som gör att underkragen är vit istället för rosa. Men på det stora hela tycker jag faktiskt att det blev över förväntan, antagligen bättre än om jag hade funderat massor. Framför allt är det jäkligt snabbt för att vara jag - två dagar tog det som annars skulle tagit veckor av analyserande.

Jag gissar att den skulle bli ganska snygg i mörkblått eller svart också. Och kanske med ärmar men det får bli en annan gång. Nu kan jag inte riktigt bestämma mig för om den är söt eller lite konstigt porrig. Rosa är den iallafall så att det förslår.

top
free hit counter