torsdag, oktober 18, 2018

Textilindustrins bakgård

Skrivet av Lova den 2010-03-11

Jag tror att de flesta vet att textilindustrin är skit. När tyger tillverkas används sjuka mängder kemikalier och när kläder sys görs det oftast av människor med minimilöner som lever under urusla förhållanden. Det kanske man inte tänker på när man står och kollar på en snygg klänning på H&M, jag vet iallafall att jag glömmer bort det. Förutom när jag tänker på att det är så otroligt billigt när jag vet hur mycket jobb det är ett sy ett plagg. Ändå är det i den här branchen jag vill arbeta en dag men jag tänker mig att jag vill göra det under ett mer rättvist perspektiv, både för människor och miljö. Hur som helst tycker jag att ni ska kolla på det här programmet på SVTplay som handlar just om det här. Det är ganske inte den bästa dokumentär jag har sett om ämnet men lägg 30 minuter på att se den och fundera lite.

top
free hit counter