torsdag, oktober 18, 2018

En fulsnygg liten sak

Skrivet av Lova den 2010-03-28

Under den här veckan har jag verkligen snöat in på trikå och jag började ju med att rita en body till mig själv. Efter att ha sytt en toile i skräptrikå så har jag ett mönster som jag tror kan fungera ganska bra. Nu letar jag bara efter det perfekta tyget som är lagom mycket stretchigt åt båda hållen. Bodyn på bilden sydde jag i fredags av tyger som jag hade hemma. Ränderna hamnade på olika håll eftersom det inte hade räckt till annars och på baksidan är det lila.

Det svåraste med att sy i trikå tycker jag ändå är kantavslutningar. I ärmarna sydde jag vanliga muddvarianten som bara overlockades fast. I benen är det en dubbelvikt remsa och i halsen är det någon lustig rullhalsvariant. Jag drömmer om en overlock som kan sy mer än en söm men jag måste nog bli rik först.

top
free hit counter