torsdag, oktober 18, 2018

Att vändsy ett hjärta

Skrivet av Lova den 2010-05-06


Här är utgångsläget - mönstret för framstycket på min klänning. Det är vikning i framkanten och det man gör är att rita ut ett halvt hjärta där man vill ha det. Sen behöver man en bit att vända med och det behöver gå en bit utanför hjärtat, typ 1 cm. Mitt går bara 0,5 cm utanför men det är för att det hanmnade för nära ovankanten annars.


Sen är det bara att klippa ut som vanligt. Försök inte ha för mycket sömnsmån i hjärtat, det blir bara knöligt. 0,5 cm blir ganska lagom. Den lilla biten som du vänder på behöver mellanlägg så att det ska bli stadigare.


Sen ser det ut så här ungefär. Nu får ni låtsas att den stora biten egentligen är ett helt framstycke. Ett tips är att antingen vara väldigt noga med sömnsmånen när du klipper eller så kan man trådmarkera efteråt om man är lagd åt det heller. Beroende på tyget kan man rita ut vart man ska sy också. Det viktigaste är att man får ett snyggt hjärta.


Sen är det bara att lägga delarna räta mot räta och sy. Ni kommer så klart sy mycket snyggare än vad jag gjorde, det här ser ju för jävligt ut.


Klyvpressa sömnsmåner, klipp små hack i dem i spetsarna och där det svänger och vänd på allting. Pressa lite till. Klart!

top
free hit counter