torsdag, oktober 18, 2018

Att vara mönsterkonstruktör

Skrivet av Lova den 2010-10-19

Camilla frågade vad en mönsterkonstruktör gör så jag tänkte försöka berätta det.

Så här är det. När kläder ska producerat så kan vi säga att det finns tre personer. Det finns designern, det finns mönsterkonstruktören, och det finns den som syr. Den som syr är ju nu för tiden oftast en fabrik någonstans. Jag får en skiss som jag ska tolka till ett mönster som sys upp i ett testplagg så att designern kan säga “Åh, det här blev helt perfekt (i bästa falll) eller “Jag skulle vilja ändra lite på..” (kanske lite mer realistiskt). När allt det här är klart så skickas mönstret upp till någon som syr massa fina plagg av det.

Det är ungefär min roll. Jag förverkligar andras vision om ett snyggt plagg.

Egentligen hade jag nog tänkt att jag skulle söka jobb på något stort fint företag och göra allt det här men när skolan närmade sig sitt slut så kände jag att jag inte alls hade lust med det. Egentligen. Men jag å andra sidan vet jag inte om jag riktigt har nerver för att driva ett eget företag heller.

Någon gång, kanske relativt snart, måste jag kanske fatta någon slags beslut men fram tills dess så kör jag på såhär.

top
free hit counter