torsdag, oktober 18, 2018

Aldrig förr har ett varv tagit så lång tid

Skrivet av Lova den 2010-11-16


En trevlig sak med att vara cirkelledare är att man får gå en kurs gratis. Jag älskar att gå kurser så det är ju helt perfekt. I helgen så gick jag en kurs i tvåändsstickning. Jag anmälde mig ganska spontant så jag visste inte så mycket om det och kom därför dit ganska förutsättningslöst. Dock följde jag kallelsen till punkt och pricka och gav mig ut i stan för att hitta det z-spunna garnet som påstods vara näst in till nödvändigt. Det visade sig vara svårare än vad jag trodde. När jag besökte Svensk Hemslöjd hade de dock vad jag sökte men i de minst Lova-vänliga färger kan man kan tänka sig - tallbarrsgrönt och senapsgult. Och svart.

Jag grät en skvätt inombords över detta men köpte tillslut grönt och svart. Nu kan ju vem som helst se att mitt blivande mänsterverk på bilden varken är svart eller grönt och det beror på att maken till hopplöst garn att sticka i har jag aldrig stött på, sen kan det vara hur himla z-spunnet och mest lämpat för tvåändsstickning som helst (även om en del påstår att det där bara är skitsnack har jag förstått). Hur som helst, efter första dagen gick jag hem och googlade tvåänddsstickning och hittade Mamma P Handarbetar med många fina mönster och det är en mudd därifrån som håller på att växa fram. Snabbt går det ju verkligen inte men det är himla trivsamt ändå.

Fler bilder från kursen finns hos Alexandra

top
free hit counter