torsdag, oktober 18, 2018

Lärarbyxorna

Skrivet av Lova den 2011-03-06


Jag har börjat jobba som vikarie i texilslöjd. Och då tänkte jag såhär; det kan vara praktiskt att ha byxor på sig om man ska jobba med barn. Men kanske vid andra tillfällen också för den delen. Så jag sydde mig ett par. I manchester.

Det blev ju på det stora hela helt okej bra men jag kan konstatera två saker, manchester saknar fall helt och hållet och är omöjligt att få bra på bild. Så nu vet ni det. Jag har gjort en ny variant av sailorknäppning fram och eftersom ni ville ha mer sytips tänkte jag försöka visa hur jag har löst det med knäppningen. Varning för extremt dåliga bilder men jag har ju sagt att jag ska vara mindre självkritiskt i år så..


Utgångsläget. Dagsljus och mörkblå manchester.


I linningen har jag gjort en riktig knapp och lite längre ner sitter det en tryckknapp. Om man är lite fiffig så kan man ju roa sig med att sätta rätt del av tryckknappen på rätt ställe så att det inte syns så mycket på framsida. När man ändå är i farten kan man ju byta färg i overlocken också.


Det som behövs är en lucka som fälls ner på framsidan och för att det ska fungera så behöver mönsterdelarna gå lite omlott. Sen har jag gjort fickor också men det är ju inte alls nödvändigt.


Såhär ser det ut när byxorna är helt öppna.

Jag gillar själva modellen med den här knäppningen men just de här blev tok för vida även om jag sydde in dem hur mycket som helst. Så det dyker nog upp ett nytt par här framöver. Dock inte i manchester.

top
free hit counter