torsdag, oktober 18, 2018

Knäppa saker jag syr

Skrivet av Lova den 2011-03-09

Ibland syr jag saker utan någon som helst anledning. Fast det finns väl oftast en anledning från början antar jag bara att jag har glömt bort den när allt är färdigsytt. Kanske är det när jag får för mig att jag vill prova en grej jag inte har gjort förut. Som en ficka som går från framstycket in på bakstycket. Det är väl det som är lite roligt med den här kjolen, om jag får säga det själv. Annars är det ju mest en kjol. I bävernylon.

Det känns som ett återkommande tema här just nu men bävernylon, som tillsammans med manchester är ett material jag är lite svag för, faller inte heller. Det är stelt och skryklar väldigt mycket. Kombinerat med vecken på framsidan så var det kanske inte ett helt lyckat materialval. Inte alls kan man säga. Jag har inte använt den här kjolen och kommer nog inte göra det heller. Men det var ju kul med fickorna.


Själva ficköppningen är bandkantad.


Så här ser den delen av fickan ut som sticker in på bakstycket. Den här kjolen har ingen sidsöm utan istället är den gjord som en inprovning som försvinner ner i fickan.


Sidan på kjolen.

Tack alla fina som svarade på min undersökning förresten. Särskilt ni som jag inte visste läste innan. Kul att många ser min blogg som en syblogg trots avsaknaden av syrelaterad inlägg under en ganska lång tid.

top
free hit counter