torsdag, oktober 18, 2018

Frisörångest som är som ångest över hela livet

Skrivet av Lova den 2011-03-25


Ni vet när man går till frisören och de drar ett djupt andetag och säger “Jahavadgördujobbarpluggar” och man dör lite inombords. Just nu är det lite extra krångligt för jag gör så olika saker och jag glömmer lite själv. Men ungefär så här:

Ett. Jag jobbar på ABF och har kurser i sömnad och mönsterkonstruktion.
Två. Jag vikarierar som textillärare på olika skolor i Sthlm.
Tre. Jag frilansar som Mönsterkonstruktör.

Och jag har känt ganska länge att mitt liv står totalt still, att jag inte kommer någonstans. Mina vänner har riktiga jobb och tjänar pengar. Jag överlever mest. På ett sätt är det fruktansvärt frustrerande. På ett sätt är det väldigt utvecklande med alla de här grejerna. Men oftast tänker jag mest “Gud, jag borde bara skaffa ett riktigt jobb. Göra något vettigt”. Men vad är vettigt? När jag pluggade var jag så himla säker på att jag ville jobba som mönsterkonstruktör på ett stort tjusigt företag. Sen fick jag panik av tanken. Ett till kontorsjobb.

Sen blev det som det blev. Jag har aldrig haft så många jobb som förra året. Kortare grejer. Frilanskonstruktionsjobb. Lite annat. Och trenden fortsätter i år. Det jag skulle säga egentligen var att jag ska till frisören imorgon och färga utväxten. Tror att jag ska säga att jag är textillärare. Det borde väl inte innebära några följdfrågor. Jag behöver nämligen läsa tidningar när jag är där eftersom jag inte har råd att köpa dem själv.

top
free hit counter