torsdag, oktober 18, 2018

Att göra en kjol

Skrivet av Lova den 2011-04-12

Det här med att göra en instruktionsfilm visade det sig vara svårare än vad jag hade trott. Från början skrev jag sida upp och ner med text som jag ville ha med i filmen för att det skulle bli begripligt.
Du kan inte ha så mycket text sa Jonas, då kan du ju lika gärna skriva ett blogginlägg med bilder. Utnyttja mediet. Så jag tänkte om och tog bort. Och tog bort ännu mer. Nu undrar jag om det går ett begripa överhuvudtaget.

I skolan jag gick på så kallas det här för grundkjol. Kan man rita den kan man ändra den till vad som helst nästan, inom rimlighetens gräns så klart. Om man vill kan man ha en söm mitt bak. Om man vill kan man göra den vidare i nederkanten. Om någon undrar över höftlinjen som dyker upp utan förklaring så var det en miss från min sida som gjorde att det blev så. Men placera den 9-10 cm ner, det blir bra. Och låt den första inprovningen sluta på den. Den andra slutar på hälften mellan den linjen och stusslinjen.

Och förstora gärna upp filmen genom att dubbelklicka, den vinner på det. Och (every day is) dress up day är mitt än så länge, lätt inaktiva, företag. Mer om det senare.

top
free hit counter