torsdag, oktober 18, 2018

Ett försök att förklara fickor på sailorbyxor

Skrivet av Lova den 2011-04-19

Hannah frågade hur jag fick till fickor på mina lärarbyxor och det är inte så himla svårt. Dock tror jag att det underlättar en del om man är bekant med byxormönster samt fickor för att förstå hur jag har gjort här.


Här är utgångsläget. Bild ett: Själva byxan med ficköppning.  Samt den delen som är baksidan av flärpen som viks ner och samtidigt blir främre fickpåsen. Bild två: Bakre fickpåsen med en separat fickskylt. I just det här fallet är det dock lämpligast att helt enkelt använd plaggtyget som fickpåse och strunta i fickskylt. Varför? Jo, för att fickpåstyg som är tunnare inte riktigt skapar den stabilitet som behövs vid knäppningen sen.


Främre fickpåsen, som alltså är den där flärpen sys fast i ficköppningen och ligger på insidan av byxan.


Med bakre fickpåsen på plats.


Så här ser det ut när byxan öppnas.


Från baksidan. Själva fickan sys ihop ungefär så långt som nålarna sitter, annars går det inte att komma i byxorna sen.

top
free hit counter