torsdag, oktober 18, 2018

Ungdomssynder del ett

Skrivet av Lova den 2011-06-15

Den senaste tiden har jag gått igenom massa prylar som hörde till en annan del av mitt liv. Vissa saker kan jag konstatera:  Jag har alltid samlat på mig prylar. Jag skrev mer förr. Och jag sydde framför allt mer innan jag visste att jag inte kunde. Det mesta blev sådär. Ibland förstod jag varför men oftast inte.

Vi pratade om det ibland när jag gick på Tillskärarakademin. Skämtade om det. Att det var fantastiskt hur man kunde sy innan man visste hur man gjorde enligt konstens alla skrädderiregler. Men faktum är att alla de där reglerna dödande min lust att sy nästan helt. Det blev så omständligt med trådmarkeringar, tråckling och gud vet vad. De fick oss nästan att tro att det inte går att sy om man inte gör så. Att det inte går att få bra. Tack vare en praktikplats och ett jobb som sömmerska där allt skulle gå snabbtsnabbt så insåg jag igen att det gick. Och framför allt började jag tycka att det var roligt.

Allt var givetvis inte av ondo. Jag lärde mig massor också och när jag väl kommit över hela den där grejen så inser jag hur mycket jag har utvecklats på vägen. Därför tycker jag att mina återfunna saker kan vara värda några blogginlägg. Här kommer del ett:


Inget större del på den här kjolen vid första anblicken men när den syddes tyckte jag av någon outgrundlig anledning att kjolar skulle sitta på höften.


Nu tycker jag att midjan skulle vara en bättre placering.


Samt att rosetten skulle göras sig bättre bak.

Men på det stora hela så ger jag mig själv godkänt för den här.

top
free hit counter