torsdag, oktober 18, 2018

Det där med valen man gör

Skrivet av Lova den 2012-01-22


Strax innan jul sa jag upp mig från ett jobb som jag har haft sedan i Maj förra året. Och nu har jag jobbat min sista dag och det känns både sorgligt och konstigt. Men egentligen vet jag att det var rätt sak att göra för det fungerade inte. Det fungerar inte att åka till andra sidan stan för att jobba några timmar per dag. Särskilt inte om man samtidigt pluggar heltid också. Och verkligen särskilt inte om man har ett jobb till på kvällar och helger. Den här hösten alltså, jag är glad att den är slut.

Nu till våren ska jag bara vara student och det känns som en väldigt slö och behaglig tillvaro i jämförelse. Förutom en sak. Jag fungerar inte riktigt utan rutiner och tider att passa. Jag har min ateljé tio min gångväg från där jag bor och ändå kan det ta mig en halv dag att komma dit. Konstigt nog känns studentlivet som en större utmaning än att bolla runt 200% sysselsättning. Så egentligen vill jag ha ett nytt jobb men jag ska försöka hålla mig. Folk säger att 150% studier på universitet ska vara tillräckligt så jag ska försöka nöja mig med det.

Och vad bilden hade med inlägget? Absolut ingenting. Vi fick en glittrig blomma på nyår och jag fotade den när jag egentligen borde skrivit tenta. Och vad jag ville säga med inlägget? Det vet jag inte så noga heller men nu är det sagt. Imorgon börjar mitt nya liv utan rutiner. Men jag gissar att det är upp till mig att skapa nya.

top
free hit counter