fredag, oktober 19, 2018

Snowboardfodralet

Skrivet av Lova den 2012-03-13


En som som alltid förvånar och imponerar mig lite varje år är upptäckte att jag en gång i tiden inför en fjällresa tog mig tid att sy ett snowboard-fodral. Jag minns inte exakt hur jag resonerade men på något sätt måste jag ha tyckt att det kändes viktigt. Det jag däremot minns var jag skapade mönstret genom att mäta ett annat fodral, mäta den brädan som passade i det fodralet, räknade ut hur många procent mindre min var och därmed hur mycket mindre mitt fodralet skulle vara. Det gör mig imponerad än idag. Kanske inte själva räknandet - utan att jag faktiskt la ner en hel helg på projektet när jag kunde ha travat iväg till närmaste sportaffär och köpt ett fodral för 200 kr istället. Men då blir det ju inte så här tjusigt å andra sidan. Jag lovar att jag aldrig har haft något problem med att identifiera mina prylar i olika skidrum genom åren och det är ju en klar fördel. Det blåa tyget är bävernylon och på ovansidan är det spetstyg med bävernylon i botten. Sen är det band å grejer och sen två dragkedjor som möts i mitten eftersom jag inte hittade en dragkedja som var tillräckligt lång.

Så nu vet ni det.

top
free hit counter