fredag, oktober 19, 2018

Den svårbloggade klänningen

Skrivet av Lova den 2012-07-08


Jag är både extremt nöjd och extremt inte nöjd med den här klänningen. Jag gillar modellen på det stora hela och jag är rätt nöjd med passformen. Jag är mindre nöjd med själva genomförandet. Och jag är absolut inte nöjd med tyget jag valde att sy den i. Därför är den lite svår att blogga om men jag ska göra mitt bästa.


Som extillskärareakademiare har jag drillats i ullens fantastiska egenskaper. Jag har tokpressat, tokångat, tokkrymt och allt det här med extremt motvilja. Jag gillar inte att sy i ull. Jag gör allt för att undvika det. Men nu råkade jag ha en större mängd av det här tyget så då var det bara att bita ihop och göra det bästa av det.


En annan grej är att jag inte gillar att sy saker som är allt för komplicerade. Ju längre tid något tar desto mer är risken att saker går fel och då finns det fler saker jag kan störa mig på. Men det är ju något jag övar på å andra sidan, att inte vara så himla självkritisk. Så på det stora hela försöker jag vara nöjd och inte tänkte på allt som kunde varit bättre.

top
free hit counter